Meny
Kokoslax med bönris

Kokoslax med bönris

En riktigt snabblagad och härlig fiskgryta med mycket smak av kokos. Laxen går fint att byta ut mot annan valfri fisk, eller varför inte tofu? Tillsammans med bönriset blir detta en mättande måltid som också fungerar toppen att ta med sig i sin lunchlåda.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Börja med att rosta kokosflingorna i en stekpanna på svag värme, låt svalna.
  2. Koka riset enligt förpackningens anvisning.
  3. Skölj bönorna.
  4. Hetta upp kokosolja i en stekpanna eller gryta, fräs purjolök, sambal oelek och ingefära på medelvärme någon minut.
  5. Tillsätt kokosmjölk och grönsaksbuljongtärning, låt puttra ihop några minuter.
  6. Dela laxfilén i mindre kuber, lägg ner den och låt sjuda ca 5-7 minuter tills fisken är klar.
  7. Smaka av med salt och peppar, red till lagom konsistens med maizenaredning.
  8. När riset kokat klart, vänd ner bönorna.

Servera kokosfisken tillsammans med bönriset och färsk bladspenat, strö över rostade kokosflingor.

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se