Meny
Kokoslinssoppa med grön curry
  • Huvudrätt , Soppor
  • 30 min
  • 4 portioner

Kokoslinssoppa med grön curry

Den här linssoppan är krämig och len och med tydligt sting i från den gröna curry.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Koka quinoan enligt förpackning.
  2. Hetta upp oljan i en stor kastrull.
  3. Fräs vitlök och grön currypasta i någon minut.
  4. Tillsätt linser, buljong och ingefära.
  5. Koka upp och låt därefter puttra på låg värme i 10 minuter.
  6. Tillsätt zucchini och låt puttra i ytterligare 10 minuter.
  7. Häll över i en blender och mixa soppan slät. (Du kan även mixa den slät med en stavmixer.)
  8. Häll tillbaks i kastrullen och häll på kokosmjölken.
  9. Rör runt så att soppan blandas ihop.
  10. Skeda upp i skålar och rör ner färdigkokt quinoa och pressa över färsk limejuice.
  11. Servera!
Kung Markatta Apa
Zucchinin kan gärna bytas ut mot broccoli, grönkål eller varför inte blomkål!?

Receptet skapat av

Mat och näringslära har alltid varit min stora passion vid sidan om arkitektur. Uppväxt i Kalifornien lärde jag mig tidigt att uppskatta god och hälsosam mat baserat på färska och naturliga råvaror. Jag älskar att experimentera och upptäcka nya smaker i köket och min strävan är att på ett lustfyllt sätt utforska enkel, god och hälsosam kokkonst för stora och små.

Besök gärna lillamatderiven.blogspot.se