Meny
Kokospannacotta med hallonsås

Kokospannacotta med hallonsås

Pannacotta är förföriskt enkelt att tillaga och ingredienserna är få.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Börja med pannacottan.
  2. Smörj 6 runda små formar (ex. ramekins) i lite rapsolja och ställ åt sidan.
  3. Ta fram en mellanstor kastrull och häll i kokosmjölk, mjölk, socker, vaniljpulver och agar agar pulver.
  4. Rör runt och låt stå i 10 minuter så att agar agar pulvret löses upp.
  5. Värm försiktigt tills ingredienserna börjar småputtra.
  6. Vispa runt och låt puttra i några minuter.
  7. Häll över i de förberedda formarna och låt svalna i kylen i minst en timme.
  8. För att göra hallonsåsen koka ihop bären tillsammans med citronsaften, skalet och sockret.
  9. Låt puttra i några minuter och låt svalna.
  10. Servera pannacottan antingen i formarna eller upp och ned vända i en mindre skål toppat med hallonsåsen.
Kung Markatta Apa
Både pannacottan och såsen kan tillagas en eller två dagar i förväg!

Receptet skapat av

Mat och näringslära har alltid varit min stora passion vid sidan om arkitektur. Uppväxt i Kalifornien lärde jag mig tidigt att uppskatta god och hälsosam mat baserat på färska och naturliga råvaror. Jag älskar att experimentera och upptäcka nya smaker i köket och min strävan är att på ett lustfyllt sätt utforska enkel, god och hälsosam kokkonst för stora och små.

Besök gärna lillamatderiven.blogspot.se