Kokospannacotta med hallonsås

Efterrätt
30 min
Antal personer: 6
Pannacotta är förföriskt enkelt att tillaga och ingredienserna är få.

Ingredienser

Kokospannacotta

400 ml Kung Markattas Kokosmjölk
3 dl mjölk, valfri sort
0,75 dl Kung Markattas Rårörsocker
¾ tsk agar agar pulver (kan bytas ut mot gelatin)
1 tsk  Kung Markatta Vaniljpulver
Kung Markattas rapsolja till formarna

Hallonsås

250 g frusna hallon
0,5 dl Kung Markattas Rårörsocker
zest och juice från ½ ekologisk citron

Instruktioner

Kokospannacotta

Smörj 6 runda små formar (ex. ramekins) i lite rapsolja och ställ åt sidan.
Ta fram en mellanstor kastrull och häll i kokosmjölk, mjölk, socker, vaniljpulver och agar agar pulver.
Rör runt och låt stå i 10 minuter så att agar agar pulvret löses upp.
Värm försiktigt tills ingredienserna börjar småputtra.
Vispa runt och låt puttra i några minuter.
Häll över i de förberedda formarna och låt svalna i kylen i minst en timme.

Hallonsås

Koka ihop bären tillsammans med citronsaften, skalet och sockret.
Låt puttra i några minuter och låt svalna.
Servera pannacottan antingen i formarna eller upp och ned vända i en mindre skål toppat med hallonsåsen.

Liknande recept