Meny
Kolabräck med vit choklad och lingonpulver

Kolabräck med vit choklad och lingonpulver

Knäckig kola med virvlar av vit choklad och lingonpulver är en kunglig twist på en julig klassiker. Kokossocker och kokosolja gör kolabräcken inte bara fantastiskt god utan boostar dessutom näringsinnehållet.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Hacka chokladen fint och ställ åt sidan.
  2. Rör ihop kokossocker, kokosolja, sirap och vaniljpulver i en kastrull.
  3. Koka upp under omrörning, låt sedan puttra till 135-140 grader, det tar bara några minuter.
  4. Häll kolan på en bakplåtspappersklädd plåt eller tallrik (tips: nyp ihop kanterna av bakplåtspappret för att göra en ”form”, så riskerar du inte att den kokande kolan flyter iväg okontrollerat)
  5. Strö genast över den hackade chokladen så att den börjar smälta in i den varma kolan.
  6. Strö försiktigt över lingonpulver (lite ger mycket smak!) och gör ”swirls” med hjälp av en liten gaffel eller kniv.
  7. Låt svalna och bryt sedan i bitar.
Kung Markatta Apa
TIPS: prova byta ut lingonpulver mot blåbärspulver.

Receptet skapat av

Jag är en matglad tjej som varvar styrketräning med lek i köket. Sötsaker och bakverk i alla former har en speciell plats i mitt hjärta, och med väl valda ingredienser passar det mesta inte bara till fikat utan kan lika gärna intas till frukost! Hos mig är en fin kaka det bästa återhämtningsmålet efter ett tufft träningspass.

Besök gärna roethlisberger.se