Meny
Kolasås med smak av tranbär

Kolasås med smak av tranbär

Den perfekta desserten ska innehålla kontraster; sött möter syrligt, varmt möter kallt, krämigt möter bitigt... Den här desserten har alla nämnda kontraster, och är dessutom väldigt enkel att göra! Kolasåsen må ta lite tid, men kräver minimalt med arbete utan behöver bara bli omrörd i då och då.

Ingredienser

Så här gör du

Kolasås:

  1. Rör ihop kokosmjölk och agave i en liten kastrull.
  2. Låt koka upp, sänk värmen och låt puttra på låg värme i upp emot 2 timmar. Rör om då och då.
  3. Kolasåsen är klar när du är nöjd med konsistensen! Volymen reduceras rejält och det här receptet ger ca 1-1,5 dl färdig kolasås.
  4. Dra plattan från värmen och rör ner tranbärspulver. Låt svalna.

Det går bra att gör såsen i förväg och förvara den i en burk i kylen.

  1. Bygg din dessert genom att varva glass/yoghurt och kolasås. Avsluta med sås och toppa med hackad choklad.
Kung Markatta Apa
Servera den antingen med en god vaniljglass, eller för en "lättare" dessert; matyoghurt.

Receptet skapat av

Jag är en matglad tjej som varvar styrketräning med lek i köket. Sötsaker och bakverk i alla former har en speciell plats i mitt hjärta, och med väl valda ingredienser passar det mesta inte bara till fikat utan kan lika gärna intas till frukost! Hos mig är en fin kaka det bästa återhämtningsmålet efter ett tufft träningspass.

Besök gärna roethlisberger.se