Meny
Krämig lakritsglass med brynt smör

Krämig lakritsglass med brynt smör

Hemgjord glass smaksatt med lakritspulver toppad med hemkokt hallonsås - garanterat en smaksensation!

Ingredienser

  • 1 äggula
  • 2 msk stevia strö
  • 30 gram smör
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 2/3 tsk Kung Markatta Lakritspulver
  • 40 gram hallon
  • 1 tsk stevia strö
  • 1 msk vispgrädde
  • ½ krm vaniljpulver

Så här gör du

  1. Bryn smöret, det vill säga lägg smör i en kastrull och låt skjuda på ganska låg värme i ca 10 till 15 minuter tills smöret börjar få en brun färg och det bildas svarta prickar.
  2. Blanda äggulan tillsammans med stevia strö (eller annan liknande sötning) med en elvisp. Tillsätt det brynta smöret försiktigt i äggvispet medan du hela tiden vispar med elvispen. Häll i lakritspulvret och grädden sakta under fortsatt vispning. Fortsätt vispa tills konsistensen har blivit lite fluffig.
  3. Häll snabbt i en glassmaskin och fortsätt enligt glassmaskinens beskrivning. Lägg därefter gärna glassen i frysen för att hårdna. Ska glassen ätas senare är det bra att ta fram glassen en stund innan servering, då den blir hård i frysen.

Hallonsås:

  1. Lägg hallon i en kastrull tillsammans med grädden, sötning och vaniljpulver. Värm i ett par minuter medan du rör om och mosar bären tills konsistensen blivit som en sås.
Kung Markatta Apa
Toppa gärna glassen med hallon eller hallonsås!

Receptet skapat av

Mitt namn är Marja Folcke har jag har sedan jag var liten älskat och haft som hobby att baka. Även hälsa har varit ett stort intresse och livsstilar som LCHF och GI inspirerar mig mycket.

Besök gärna bakasockerfritt.se