Meny
Kraschade potatisar

Kraschade potatisar

Klimatsmart snacks där rester förvandlas till ett fantastiskt gott tilltugg. Har du några kokta potatisar över sen middagen? Sätt ugnen på 225 grader och gör kraschade potatisar.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Klä en bakplåt med bakplåtspapper och ringla över rapsolja. Lägg ut potatisarna och pressa dem så att de blir platta (ca 1 cm i tjocklek).
  3. Pudra därefter över lite örtsalt och ringla över ramslöksolja.
  4. Stoppa in plåten ugnen i ca 20-35 min så att de får färg och blir knapriga.
  5. Rör ihop creme fraiche och BBQ-såsen och smaka av med en gnutta salt.
  6. Servera!

Receptet skapat av

Vi som driver  Farbror Grön heter Johannes och Theres. Vi äter mest vegetarisk mat och vi älskar att vara kreativa i köket. Tillsammans med våra två barn experimenterar och undersöker vi ständigt nya nivåer av matlagning, självhushåll, odling och bakning.

Besök gärna www.farbrorgron.blogspot.se