Meny
Kryddig linsgryta och stekpannebröd

Kryddig linsgryta och stekpannebröd

En färgstark och kryddig linsgryta med indiska influenser. Otroligt lättlagad och underbar att njuta av i höstrusket. Servera gärna grytan tillsammans med ett gott stekpannebröd alternativt naanbröd.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Hetta upp rapsolja i en kastrull eller en stekpanna och fräs lök, vitlök, chili, ingefära, gurkmeja, kanel och kardemumma någon minut under omrörning.
  2. Tillsätt tomater, kokosmjölk och buljongtärningar, låt koka upp.
  3. Lägg i linserna och låt grytan puttra under lock på svag värme i ca 10 minuter.
  4. Vänd i spenaten och servera grytan direkt, gärna tillsammans med stekpannebröd (se nedan).
  5. Blanda alla ingredienser och platta ut till tre eller fyra bröd (beroende på storlek).
  6. Stek i torr stekpanna på medelvärme i några minuter på varje sida.
  7. Servera dem nygräddade till linsgrytan
Kung Markatta Apa
Stekpannebröden svänger du snabbt ihop och steker medans grytan står och puttrar.

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se