Meny
Kryddig varm choklad med mandelmjölk

Kryddig varm choklad med mandelmjölk

Mandelmjölken ger denna kryddiga chokladdryck en mild mandelsmak och passar både veganer och laktosintoleranta.

Ingredienser

Mandelmjölk 8 dl:

Kryddig varm choklad:

Så här gör du

Mandelmjölk:

  1. Blötlägg mandlarna i vatten i 8 h.
  2. Skölj av dem noggrant i vatten och mixa dem i en blender tillsammans med 7,5 dl vatten i några minuter. Nötterna ska bli väldigt finhackade.
  3. Sila vätskan genom en saft- eller nötduk.
  4. Förvara mjölken i en ren flaska med lock i kylen. Håller sig i 3-4 dagar.

Kryddig varm choklad

  1. Blanda ihop kryddorna, kakaon och sockret tillsammans med lite av mandelmjölken i en kopp.
  2. Fyll på med mer värmd mandelmjölk och vispa ihop med chokladblandningen.

Servera gärna tillsammans med några skivor av Kung Markattas Gourmetknäcke Müsli och ost som ett mättande mellanmål.

Receptet skapat av

Mat och näringslära har alltid varit min stora passion vid sidan om arkitektur. Uppväxt i Kalifornien lärde jag mig tidigt att uppskatta god och hälsosam mat baserat på färska och naturliga råvaror. Jag älskar att experimentera och upptäcka nya smaker i köket och min strävan är att på ett lustfyllt sätt utforska enkel, god och hälsosam kokkonst för stora och små.

Besök gärna lillamatderiven.blogspot.se