
Kryddig varm choklad med mandelmjölk
Mandelmjölken ger denna kryddiga chokladdryck en mild mandelsmak och passar både veganer och laktosintoleranta.
Ingredienser
Mandelmjölk 8 dl:
- 2,5 dl Kung Markattas sötmandel
- 7,5 dl vatten
Kryddig varm choklad:
- 2,5 dl mandelmjölk (eller annan mjölksort)
- 3 tsk Kung Markattas kakao
- 2 tsk Kung Markattas rårörssocker
- 1/8 tsk malen kanel
- 1/8 tsk vaniljpulver
- en nypa muskot
- en nypa flingsalt
Så här gör du
Mandelmjölk:
- Blötlägg mandlarna i vatten i 8 h.
- Skölj av dem noggrant i vatten och mixa dem i en blender tillsammans med 7,5 dl vatten i några minuter. Nötterna ska bli väldigt finhackade.
- Sila vätskan genom en saft- eller nötduk.
- Förvara mjölken i en ren flaska med lock i kylen. Håller sig i 3-4 dagar.
Kryddig varm choklad
- Blanda ihop kryddorna, kakaon och sockret tillsammans med lite av mandelmjölken i en kopp.
- Fyll på med mer värmd mandelmjölk och vispa ihop med chokladblandningen.
Servera gärna tillsammans med några skivor av Kung Markattas Gourmetknäcke Müsli och ost som ett mättande mellanmål.