Meny
Kryddiga nötter

Kryddiga nötter

Kryddiga nötter - ett enkelt tilltugg till nyårsfesten!

Ingredienser

Så här gör du

  1. Skålla och skala mandeln.
  2. Bred ut alla nötter på en plåt och rosta i ugnen i 200° i ca 10 minuter.
  3. Blanda socker, salt, chilipulver och ingefära i en stekpanna och värm tills sockret smälter.
  4. Häll i nötterna och rör runt så  att kryddblandningen fastnar på dem.
  5. Häll upp nötblandningen på en plåt och låt svalna.
  6. Bryt isär de nötter som sitter ihop.
  7. Servera som tilltugg till t ex champagne!
Kung Markatta Apa
Servera som tilltugg till t ex champagne på nyårsfesten!

Receptet skapat av

Vid det här laget är jag nog en gammal räv i matbloggsvärlden - tillsammans med Elin och Maria startade jag bloggen ”Tre tjejer i köket” 2004. Sedan dess har vi, med vårt genuina matintresse, bl a skrivit om restaurang-besök, kokböcker, nya produkter och både bra och mindre lyckade matlagningsexperiment!

Besök gärna www.ragazze.se