Meny
Kryddiga risbiffar
  • Huvudrätt , Biffar
  • 45 min
  • 6

Kryddiga risbiffar

Detta recept är ett följdrecept till den här vackert gröna asiatiska soppan, för att det är klimatsmart att skapa två måltider av en! Sväng ihop risbiffar av det kokta riset och använd soppan till en god och syrlig dippsås. Servera biffarna i en skål med sallad av kylskåpsrester. Det går fint att skippa fetaosten för att göra biffarna veganska. Häll då i en skvätt lime för samma syrlighet.

Ingredienser

 

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Mixa bönor, havregryn, potatismjöl, vatten, ingefära, lönnsirap och kryddorna i en matberedare.
  3. Häll bönblandningen över riset, vänd ner morötter och grönt och smula ner fetaosten. Knåda tills allt håller ihop.
  4. Forma 6 små biffar (ca ½ dl var) med händerna och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Pensla med olja och baka i ugnen i 25-30 minuter.
  6. Servera biffarna i en skål med en sallad på kylskåpsrester och citrongrässoppan som dippsås.

Receptet skapat av

David och Louise på Green Kitchen Stories är matkreatörer och kokboksförfattare. De skapar goda och nyttiga vegetariska recept på sin prisvinnande matblogg.

Fotograf: David Frenkiel

Besök gärna www.greenkitchenstories.com