Meny
Kryddstark böngryta

Kryddstark böngryta

En vegetarisk, kryddstark böngryta - både lättlagad och god. Passar extra fint på en kylig höstkväll.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Skölj bönorna.
  2. Skala och hacka lök och vitlök.
  3. Skär paprikan i bitar.
  4. Fräs lök och paprika i olja i en kastrull.
  5. Tillsätt bönorna, krossade tomater, buljongtärning och finhackad chili.
  6. Låt böngrytan småkoka en stund.
  7. Smaka av med peppar och ev lite salt.
  8. Låt haricot verts puttra med på slutet (under lock).

Servera gärna grytan tillsammans med Brödkrans fylld med fetaost, soltorkade tomater och oregano men om tiden inte räcker till, servera med något annat gott bröd att doppa i grytan.

Kung Markatta Apa
Servera gärna med en bit gott bröd att doppa i grytan.

Receptet skapat av

Jag är en nutritionist/näringsfysiolog som brinner för matlagning. Gillar farmors klassiska recept såväl som att hitta på nya egna. Hjärtat klappar lite extra för mat som går att hämta alldeles gratis i naturen.

Besök gärna www.pickipicki.se