Meny
Kungligt goda lussebullar - glutenfria

Kungligt goda lussebullar - glutenfria

Baka lussebullar med mandel- och kokosmjöl! De blir inte bara glutenfria, utan dessutom betydligt saftigare och fluffigare. Och inte minst - kungligt goda!

Ingredienser

Så här gör du

  1. Rör ut saffran i mjölken och ställ åt sidan att dra ca en kvart.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en skål, ställ åt sidan.
  3. Vispa ägg och socker fluffigt. 
  4. Vispa ner den smälta kokosoljan samt mjölk+saffran.
  5. Vispa sist ner den torra blandningen. Vispa inte mer än nödvändigt, utan bara så att det blandas.
  6. Låt degen vila 10-15 minuter, värm under tiden ugnen till 175 grader. 
  7. Beroende på hur stora ägg du använt kan det eventuellt behövas lite mer kokosmjöl; strö över lite mjöl i taget tills degen går att hantera (lite ”halvkladdig” gör inget).
  8. Forma lussebullar (om det behövs kan du fukta händerna mellan varven för att få jämn och fin yta)
  9. Pensla med äggvita, tryck ner russin om du vill, och grädda i ca 18 minuter i mitten av ugnen.

Receptet skapat av

Jag är en matglad tjej som varvar styrketräning med lek i köket. Sötsaker och bakverk i alla former har en speciell plats i mitt hjärta, och med väl valda ingredienser passar det mesta inte bara till fikat utan kan lika gärna intas till frukost! Hos mig är en fin kaka det bästa återhämtningsmålet efter ett tufft träningspass.

Besök gärna roethlisberger.se