Meny
Kungligt goda pepparkakor - glutenfria

Kungligt goda pepparkakor - glutenfria

Pepparkakor som de ska vara; krispiga, söta och såklart – kungligt goda! Dessutom glutenfria.

Ingredienser

Så här gör du

Dag 1:

  1. Blanda mandelmjölet och fiberhusken i en skål och ställ åt sidan.
  2. Smält kokosoljan och blanda i kokossocker, rårörssocker, agavesirap, salt och kryddor.
  3. Rör sedan ner mandelmjöls-blandningen i sockerblandningen och låt stå och svälla i 10 minuter.
  4. Vispa upp äggvitan till ett hårt skum, tillsätt sedan i smeten. Rör sist ner kokosmjöl och bikarbonat.
  5. Lägg pepparkaksdegen i en burk med lock och låt vila i kylskåpet över natten.

Nästa dag

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Med hjälp av en sil, pudra över lite mjöl (förslagsvis kokosmjöl) på ett bakplåtspapper. Lägg sedan på degen, platta till lätt, och pudra över lite mjöl också på degen. Lägg ett till bakplåtspapper ovanpå degen och kavla ut. Det kan vara en god idé att lyfta det övre bakplåtspappret för att pudra över lite mer mjöl.
  3. När degen är lagom tunn, lossa försiktigt på det översta bakplåtspappret och ta ut pepparkakor med formar. Tips! Istället för att flytta kakorna, och riskera att den tunna degen går sönder, gör såhär: lämna lite mellanrum mellan kakorna för att lätt avlägsna degen mellan de utstansade kakorna och flytta sedan bara över bakplåtspappret med kakorna på till en plåt.
  4. Grädda i mitten av ugnen tills pepparkakorna fått fin färg, 5-10 min. Kakorna är dock fortfarande ganska mjuka här, så för att få dem extra krispiga gör såhär: stäng av ugnen, låt ugnsluckan stå öppen på glänt och låt kakorna "torka till sig” på eftervärme.
Kung Markatta Apa
Ge pepparkakorna den rätta krispigheten genom att låta dem stå kvar en stund på eftervärme!

Receptet skapat av

Jag är en matglad tjej som varvar styrketräning med lek i köket. Sötsaker och bakverk i alla former har en speciell plats i mitt hjärta, och med väl valda ingredienser passar det mesta inte bara till fikat utan kan lika gärna intas till frukost! Hos mig är en fin kaka det bästa återhämtningsmålet efter ett tufft träningspass.

Besök gärna roethlisberger.se