Meny
Kyckling sweet and sour

Kyckling sweet and sour

Asiatisk take away hemma – både gott, enkelt och snabbt gjort! Faktum är att det nästan går snabbare att slänga ihop denna klassiker hemma i ditt eget kök, än det skulle ta att beställa och hämta hem från närmsta restaurang. Testa i helgen!

Ingredienser

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Koka ris enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Kläck ägget i en skål, rör ihop snabbt med en gaffel så att vita och gula blandas. Tillsätt kycklingbitar och en liten nypa salt och rör så att kycklingen täcks.
  3. Lägg kokosmjölet i en plastpåse och lägg ner kycklingbitarna (skaka av överflödigt ägg "på vägen”). Se till att påsen är tätt sluten och skaka sedan för att täcka kycklingbitarna med mjöl.
  4. Hetta upp 1/2 msk kokosolja i en stekpanna på hög värme. Tillsätt kycklingbitarna och bryn i 1-2 minuter, bara så att de får lite yta men fortfarande är råa inuti. Flytta över till en bakplåtspapperstäckt plåt och låt bli klara i ugnen (ca 15-20 minuter).
  5. Rör ihop ananas/mango-sås med kokossocker, vinäger, soja och vatten. Ställ åt sidan.
  6. Skär paprika och lök i jämnstora bitar, ca 2x2 cm. Torka ur stekpannan och värm upp 1/2 msk kokosolja. Fräs vitlöken 20 sekunder, tillsätt den hackade löken och låt steka 2 minuter för att slutligen tillsätta även paprikan. 
  7. Bryn 1 minut till och häll sedan över den förberedda såsen och låt det hela puttra ihop på låg värme.
  8. När kycklingen är klar, tillsätt i såsen och rör ihop. Servera med ris.

Receptet skapat av

Jag är en matglad tjej som varvar styrketräning med lek i köket. Sötsaker och bakverk i alla former har en speciell plats i mitt hjärta, och med väl valda ingredienser passar det mesta inte bara till fikat utan kan lika gärna intas till frukost! Hos mig är en fin kaka det bästa återhämtningsmålet efter ett tufft träningspass.

Besök gärna roethlisberger.se