Meny
Kycklinggryta med kokosgrädde och jordnötssmör

Kycklinggryta med kokosgrädde och jordnötssmör

En gryta med smak av kokos- och jordnöt som är lätt att fastna för och laga åter och åter igen. Här är den tillagad med kyckling, men det går lika bra att använda exempelvis sojagrytbitar, tofu eller enbart olika sorters grönsaker. Detta är vardagsmat när den smakar som allra bäst!

Ingredienser

Så här gör du

  1. Dela kycklingen i bitar.
  2. Hetta upp kokosolja i en stekpanna och fräs kycklingen till den fått fin färg, smaksätt med salt och peppar.
  3. Skala och hacka lök, finhacka spansk peppar och skär paprika i bitar och låt det fräsa med kycklingen i några minuter, pressa över vitlök.
  4. Tillsätt sedan kokosgrädde, jordnötssmör och sambal oelek, låt grytan puttra i cirka 15 minuter, smaka av med lime samt eventuellt ytterligare salt och peppar.
  5. Servera gärna grytan tillsammans med basmatiris fullkorn.
Kung Markatta Apa
För en vegetarisk gryta använd sojagrytbitar, tofu eller endast grönsaker istället för kyckling!

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se