Meny
Kycklinggryta med torkade aprikoser

Kycklinggryta med torkade aprikoser

Denna rätt är nog min absoluta vardagsfavorit! Kombinationen mango, sambal och soja gör alla rätter goda och jag använder den i nästan alla grytor. I denna lite thaiinspirerade rätt har jag valt att använda kyckling men den kan lätt bytas ut mot ett vegetariskt alternativ som tofu el sojabitar.

Ingredienser

  • 400 g kyckling / Kung Markatta tofu / Kung Markatta sojagrytbitar
  • 1 lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 dl Kung Markatta aprikoser (strimlade)
  • 2.5 dl matlagningsgrädde eller sojagrädde
  • 2 msk mango chutney
  • 1 tsk sambal oelek
  • några droppar Kung Markatta äkta japansk soja
  • 1 konserv Kung Markatta vita bönor
  • salt och peppar
  • Persilja
  • Kung Markatta basmatiris till serveringen

Så här gör du

  1. Skär kycklingen (eller valfritt vegetariskt alternativ) i kuber.
  2. Finhacka löken och strimla aprikoserna.
  3. Fräs löken med pressad vitlök i en kastrull, rör ner kycklingen och bryn tills den fått färg.
  4. Blanda ner aprikoser och sambal oelek.
  5. Häll över grädde, mango chutney och soja.
  6. Låt småputtra under lock tills kycklingen är klar, ca 8 min.
  7. Skölj bönorna och vänd sedan ned dem i grytan.
  8. Smaka av med salt och peppar. 
  9. Servera med ris, gurksallad och persilja. 
Kung Markatta Apa
På bilden ser ni även en sallad som är gjord på gurka och honungsmelon vilket mildrar sambalsmaken

Receptet skapat av

Jag är en matglad dietiststudent vars hjärta klappar lite extra för naturlig mat som är god både för kropp och själ. Min filosofi är att frukt och grönt ska vara en större del av måltiden och inte bara ett tillbehör.