
Kycklingmacka med kryddigt jordnötssmör
En macka med het och tropisk smak.
Ingredienser
- 8 skivor Kung Markatta Solrosbröd
- 4 kycklingfiléer
- Kung Markatta Olivolja extra virgin
- Chiliflakes
- Salt och peppar
- Groddar
- Sallad
- Paprika
- 1 dl Kung Markatta Jordnötssmör
- 3 msk Kung Markatta Kokosmjölk
- Kung Markatta Äkta Japansk Soja
- Sambal oelek
Så här gör du
- Sätt ugnen på 200°.
- Vänd filéerna i olja och kryddor, stek i ugn tills de är klara (20–25 minuter).
- Låt svalna och dra sedan i strimlor med hjälp av en gaffel.
- Rör ihop jordnötssmör och kokosmjölk. Blanda i soja och sambal oelek efter smak.
- Bred röran på hälften av brödskivorna.
- Lägg på grönsaker och kyckling.
- Lägg samman med resten av brödet till dubbelmackor.