Meny
Kycklingmacka med kryddigt jordnötssmör

Kycklingmacka med kryddigt jordnötssmör

En macka med het och tropisk smak.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Vänd filéerna i olja och kryddor, stek i ugn tills de är klara (20–25 minuter).
  3. Låt svalna och dra sedan i strimlor med hjälp av en gaffel.
  4. Rör ihop jordnötssmör och kokosmjölk. Blanda i soja och sambal oelek efter smak.
  5. Bred röran på hälften av brödskivorna.
  6. Lägg på grönsaker och kyckling. 
  7. Lägg samman med resten av brödet till dubbelmackor.

Receptet skapat av

I snart 10 år har jag haft världens bästa jobb som matstylist och matkreatör. Jag verkligen älskar mat! Tänker på mat väldigt mycket av min vakna tid och drömmer om ständigt om godsaker som jag vill prova. Några av mina favoriter just nu (detta ändras väldigt ofta) är egenrostade heta nötter, vietnamesiska färska vårrullar, skaldjursfrossa, bubbel, nybakade kanelbullar och hemmagjord snickers. Det finns så himla mycket gott!

Fotograf: Tine Guth-Linse