Meny
Lakritschiapudding med hallontopping

Lakritschiapudding med hallontopping

Frukost, mellanmål eller efterrätt - denna söta chiapudding smaksatt med lakrits och toppad med hallon passar alla tillfällen! Arbetsinsatsen är minimal och resultatet utsökt!

Ingredienser

Så här gör du

  1. Värm försiktigt kokosmjölk och vatten under omrörning så att du får en jämn vätska.
  2. Ta av från värmen och vispa ner lakritspulver och socker. Vispa därefter ner chiafröna.
  3. Låt svälla i fem minuter och vispa runt igen.
  4. Låt därefter svälla i kylen i minst 4 timmar.
  5. Koka hallonen på svag värme i 5 minuter. Låt svalna.
  6. Fördela pudding och hallonsås varvat i 6 st. glas.
  7. Toppa gärna med några färska bär och kokoschips vid servering. 
Kung Markatta Apa
Puddingen håller sig i kylen i 4 dagar.

Receptet skapat av

Mat och näringslära har alltid varit min stora passion vid sidan om arkitektur. Uppväxt i Kalifornien lärde jag mig tidigt att uppskatta god och hälsosam mat baserat på färska och naturliga råvaror. Jag älskar att experimentera och upptäcka nya smaker i köket och min strävan är att på ett lustfyllt sätt utforska enkel, god och hälsosam kokkonst för stora och små.

Besök gärna lillamatderiven.blogspot.se