Meny
Lakritschokladmuffins

Lakritschokladmuffins

Gräddtoppade, glutenfria chokladmuffins med en hint av lakrits. Bakade med nöt- och kokosmjöl.

Ingredienser

Så här gör du

Muffinssmet:

  1. Smält smöret.
  2. Grovhacka choklad och blanda med resterande torra ingredienser i en bunke.
  3. Tillsätt ägget, grädden och rör även ner det smälta smöret.
  4. Ställ fyra muffinsformar i en muffinsplåt (eller använd dubbla formar) och fördela smeten i dessa.
  5. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i cirka 20 minuter.
  6. Låt muffinsen svalna.

Topping:

  1. Vispa grädde, kokossocker och vaniljpuver hårt med en elvisp.
  2. Spritsa eller bred grädden på de avsvalnade muffinsen.

Receptet skapat av

Mitt namn är Marja Folcke har jag har sedan jag var liten älskat och haft som hobby att baka. Även hälsa har varit ett stort intresse och livsstilar som LCHF och GI inspirerar mig mycket.

Besök gärna bakasockerfritt.se