Meny
Lakritsfudge-brownie med hallontäcke

Lakritsfudge-brownie med hallontäcke

Lakrits & hallon gillar varandra. Choklad & lakrits gillar varandra. Hallon & choklad gillar varandra. Så det vore märkligt om choklad, lakrits och hallon tillsammans blev något annat än fantastiskt! Här ett recept som garanterat kommer uppskattas av alla som får smaka!

Ingredienser

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Hacka chokladen och lägg i en liten skål. Smält kokosoljan och häll det över den hackade chokladen, rör runt så den också smälter.
  3. I en annan skål, vispa ihop ägg (+extra gula) och sötning pösigt.
  4. Blanda de två skålarna och rör då även ner de mosade hallonen. Ner med en nypa salt, lakritspulver och tillsätt slutligen kokosmjöl – siktat, för att undvika klumpar.
  5. Häll smeten i en smord liten form, och grädda i nedre delen av ugnen i 25-30 minuter. Ta ut och låt svalna helt.

 

  1. Hallontäcket gör du genom att först smälta kokosoljan och hälla den över hackad vit choklad, rör ihop tills allt är flytande och rör då även ned hallonen som du mosat med en gaffel.
  2. Söta med honung och häll detta över brownien (som då ska ha svalnat).
  3. Låt stå i kylen över natten för perfekt fudge:ig konsistens, skär i bitar och servera antingen som munsbitar eller större brownies.
Kung Markatta Apa
Gillar man inte lakrits utesluter man lätt lakritspulvret. Gillar man lakrits väldigt mycket kan man gott ha i lite extra!

Receptet skapat av

Jag är en matglad tjej som varvar styrketräning med lek i köket. Sötsaker och bakverk i alla former har en speciell plats i mitt hjärta, och med väl valda ingredienser passar det mesta inte bara till fikat utan kan lika gärna intas till frukost! Hos mig är en fin kaka det bästa återhämtningsmålet efter ett tufft träningspass.

Besök gärna roethlisberger.se