
Lax i Dijon
Snabblagad fiskrätt med en krämig dijonsås.
Ingredienser
- 4 st laxfilér
- 2 st äpplen
- ca 15 cm purjolök
- 5 dl Alpro matlagningsgrädde
- 2 msk Kung Markatta Dijonsenap
- salt och peppar
- dragon
- ½ dl Kung Markatta solrosfrön
- (ev. en skvätt vitt vin)
Så här gör du
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg laxen i en ugnssäker form, strö salt och vitpeppar över.
- Skala äpplena och skär dem i klyftor.
- Skär purjon i cm-tjocka strimlor.
- Strö äpple och purjo runt kanterna i formen och solrosfrön ovanpå laxen.
- Blanda grädde, senap och smula i torkad dragon efter smak. Rör ev. ned en skvätt vitt vin.
- Häll såsen över laxen. Gratinera i ugn ca 15 min
Servera med t.ex. pressad kokt potatis och en grönsallad