Meny
Lax och grönsaker i kokosmjölk

Lax och grönsaker i kokosmjölk

Att inte behöva lägga mer än en halvtimme på matlagningen kan kännas som rena rama lotterivinsten en vardagskväll. Rätter som dessutom smakar lika gott i matlådan dagen efter som när de är nylagade får så klart ett extra högt betyg.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Skiva purjon och skär laxen i kuber.
  2. Fräs purjon i sesamolja (eller kokosolja), tillsätt grönsakerna och låt fräsa i ytterligare någon minut.
  3. Häll i kokosmjölken och currypastan och låt koka ihop på låg värme.
  4. Tillsätt laxen och låt grytan puttra på låg värme tills laxen är genomkokt (det tar bara några minuter om laxen är tinad).
  5. Krydda med salt.
  6. Servera tillsammans med jasminris.
  7. Byt ut de frysta wokgrönsakerna mot färska grönsaker om du vill.
  8. Grönsakerna och kokosmjölken puttrar klart på spisen under tiden riset kokar. 
  9. Om du inte har bråttom hinner du kanske koka lite vildris och blanda med jasminriset; på så vis får du en lite nötigare karaktär på riset och det blir inte minst dekorativt.
Kung Markatta Apa
Självklart kan du byta ut de frysta wokgrönsakerna mot färska grönsaker om du vill!

Receptet skapat av

Vid det här laget är jag nog en gammal räv i matbloggsvärlden - tillsammans med Elin och Maria startade jag bloggen ”Tre tjejer i köket” 2004. Sedan dess har vi, med vårt genuina matintresse, bl a skrivit om restaurang-besök, kokböcker, nya produkter och både bra och mindre lyckade matlagningsexperiment!

Besök gärna www.ragazze.se