Meny
LCHF-bröd med zucchini
  • Frukost & Mellanmål , Bröd
  • 45 min

LCHF-bröd med zucchini

Ibland vill man av olika anledningar undvika kolhydrater men ändå njuta av en smörgås. Det här brödet bakas på ägg, mandelmjöl, zucchini och är kryddat med kummin. Kumminen ger en härlig smak av rustikt bröd och blommar verkligen ut i sin smak tillsammans med ett saltat smör och en fet ost.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
  3. Knäck alla ägg och lägg dem i en egen skål , vispa dem hårt så att det blir skummigt.
  4. Riv zucchinin och blanda därefter alla ingredienser och låt stå i ca 10-15 min så att smeten sväller.
  5. Smörj en ugnsplåt med smör, häll i smeten och grädda brödet i mitten av ugnen i 20-25 minuter.

Receptet skapat av

Vi som driver  Farbror Grön heter Johannes och Theres. Vi äter mest vegetarisk mat och vi älskar att vara kreativa i köket. Tillsammans med våra två barn experimenterar och undersöker vi ständigt nya nivåer av matlagning, självhushåll, odling och bakning.

Besök gärna www.farbrorgron.blogspot.se