
Linfrökex med flingsalt
Dessa ekologiska kex är supergoda med ost på!
Ingredienser
- 2 1/2 dl Kung Markatta Linfrön
- 1/2 dl Kung Markatta Sesamfrön
- 1 dl Kung Markatta Pumpafrön
- 1 dl Kung Markatta Solrsosfrön
- 3 1/2 dl vatten
- flingsalt
Så här gör du
- Lägg alla frön i en skål och häll på vatten. Låt stå i kylen i 5 timmar.
- Sätt ugnen på 125 grader.
- Lägg bakplåtspapper på en plåt, bred ut fröna i ett jämnt lager och strö över flingsalt.
- Grädda mitt i ugnen i en timme.
- Sänk sedan temperaturen till 100 grader och grädda kexen i ytterligare en timme.
- Öppna ugnsluckan ett par gånger för att släppa ut ångan.
- Låt svalna och bryt i bitar.
Förvara de färdiga kexen i en lufttät burk.