Meny
Linfrökex med flingsalt
  • Frukost & Mellanmål , Bröd
  • >60 min
  • 1 plåt

Linfrökex med flingsalt

Dessa ekologiska kex är supergoda med ost på!

Ingredienser

Så här gör du

  1. Lägg alla frön i en skål och häll på vatten. Låt stå i kylen i 5 timmar.
  2. Sätt ugnen på 125 grader.
  3. Lägg bakplåtspapper på en plåt, bred ut fröna i ett jämnt lager och strö över flingsalt.
  4. Grädda mitt i ugnen i en timme.
  5. Sänk sedan temperaturen till 100 grader och grädda kexen i ytterligare en timme.
  6. Öppna ugnsluckan ett par gånger för att släppa ut ångan.
  7. Låt svalna och bryt i bitar.

Förvara de färdiga kexen i en lufttät burk.

Kung Markatta Apa
LCHF-recept!

Receptet skapat av

I snart 10 år har jag haft världens bästa jobb som matstylist och matkreatör. Jag verkligen älskar mat! Tänker på mat väldigt mycket av min vakna tid och drömmer om ständigt om godsaker som jag vill prova. Några av mina favoriter just nu (detta ändras väldigt ofta) är egenrostade heta nötter, vietnamesiska färska vårrullar, skaldjursfrossa, bubbel, nybakade kanelbullar och hemmagjord snickers. Det finns så himla mycket gott!

Fotograf: Tine Guth-Linse