
Linsgryta med russincouscous
Linsgryta är suverän vardagsmat. Mättande, billigt, nyttigt och framför allt gott! Couscousen blandas med persilja och russin, men det går lika bra med andra örter, torkade frukter eller nötter.
Ingredienser
- 1 lök
- 2 pressade vitlöksklyftor
- Curry,Chili, Kanel
- 3 dl vatten
- 1 konserv Kung Markatta krossade tomater
- 1 tärning Grönsaksbuljong
- 2 msk Kung Markatta tomatpuré
- 2 msk mango chutney
- 2 dl Kung Markatta röda linser
- salt och peppar
- 4 portioner Kung Markatta couscous
- 1 dl Kung Markatta sultanrussin
- 2 msk mango chutney
- salt och peppar
- Kung Markatta olivolja
- massa persilja
Så här gör du
- Finhacka löken och bryn med vitlök, chili, kanel och curry.
- Häll på vatten, buljong, tomatkross och linser.
- Låt koka upp, rör om.
- Häll sedan ner mangochutney och tomatpure.
- Låt puttra under lock i ca 10-15 min men rör om ibland så det inte bränner fast.
- Koka couscousen enligt förpackningen.
- Rör ner chutney, russin, kryddor, olja och persilja.
- Smaka sedan av grytan med mer kryddor.
- Servera med en god sallad.