Meny
Linsgryta med russincouscous

Linsgryta med russincouscous

Linsgryta är suverän vardagsmat. Mättande, billigt, nyttigt och framför allt gott! Couscousen blandas med persilja och russin, men det går lika bra med andra örter, torkade frukter eller nötter.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Finhacka löken och bryn med vitlök, chili, kanel och curry.
  2. Häll på vatten, buljong, tomatkross och linser.
  3. Låt koka upp, rör om.
  4. Häll sedan ner mangochutney och tomatpure.
  5. Låt puttra under lock i ca 10-15 min men rör om ibland så det inte bränner fast.
  6. Koka couscousen enligt förpackningen.
  7. Rör ner chutney, russin, kryddor, olja och persilja.
  8. Smaka sedan av grytan med mer kryddor.
  9. Servera med en god sallad.
Kung Markatta Apa
Denna gryta värmer perfekt en dag då det regnar eller blåser!

Receptet skapat av

Jag är en matglad dietiststudent vars hjärta klappar lite extra för naturlig mat som är god både för kropp och själ. Min filosofi är att frukt och grönt ska vara en större del av måltiden och inte bara ett tillbehör.