Meny
Linssoppa med quinoa, kokosgrädde, basilika & citron
  • Huvudrätt , Soppor
  • 30 min
  • 6 portioner

Linssoppa med quinoa, kokosgrädde, basilika & citron

Den här lena linssoppan är populär hos både stora och små. Servera den gärna med quinoan och belugalinserna i separata skålar på bordet. På så vis kan alla själv bestämma hur mycket linser och quinoa de vill ha. Ett bra knep för att få barn att äta bättre och känna sig delaktiga.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Fräs vitlöken försiktigt i kokosoljan en minut, utan att den tar färg.
  2. Tillsätt blomkål, rotselleri och buljong.
  3. Låt koka i ca 20 minuter, eller tills grönsakerna är mjuka.
  4. Koka belugalinserna i vatten i ca 15 minuter. Passa dem noga så att de inte kokar sönder. De ska vara al dente när de är klara. Häll av vattnet.
  5. Rör ihop linserna med olivolja, zest och juice från citronen och smaka av med salt och peppar.
  6. Koka quinoan enligt förpackning.
  7. När soppan kokat klart tillsätt kokosgrädden och basilikabladen. Mixa den slät med en stavmixer eller i en blender.
  8. Servera tillsammans med en stor sked belugalinser och quinoa. Rör ihop allt och ät!

Receptet skapat av

Mat och näringslära har alltid varit min stora passion vid sidan om arkitektur. Uppväxt i Kalifornien lärde jag mig tidigt att uppskatta god och hälsosam mat baserat på färska och naturliga råvaror. Jag älskar att experimentera och upptäcka nya smaker i köket och min strävan är att på ett lustfyllt sätt utforska enkel, god och hälsosam kokkonst för stora och små.

Besök gärna lillamatderiven.blogspot.se