Meny
Ljummen blomkålssallad med kapris & citron

Ljummen blomkålssallad med kapris & citron

Kapris och citron är två bra smakkompisar som gärna kan blandas i röror till t ex bakad potatis.Den här ljumna blomkålssalladen är ett annat exempel på en lyckad kombination.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Dela blomkålshuvudet i små bitar och koka i lättsaltat vatten. Se till att blomkålen blir ”al dente”, överkokt blomkål blir bara mosig.
  2. Blanda den nykokta blomkålen med oliver och kapris.
  3. Ringla över olivolja och citronsaft.
  4. Krydda med flingsalt och svartpeppar och toppa med färska örter.
  5. Servera salladen omående så den fortfarande är lite varm
Kung Markatta Apa
Servera den ljummen som tillbehör eller som en enkel rätt. Du fixar den på en kvart!

Receptet skapat av

Vid det här laget är jag nog en gammal räv i matbloggsvärlden - tillsammans med Elin och Maria startade jag bloggen ”Tre tjejer i köket” 2004. Sedan dess har vi, med vårt genuina matintresse, bl a skrivit om restaurang-besök, kokböcker, nya produkter och både bra och mindre lyckade matlagningsexperiment!

Besök gärna www.ragazze.se