Meny
Ljummen rotfruktssallad med quinoa, dijonmajonnäs och knaperstekt tofu

Ljummen rotfruktssallad med quinoa, dijonmajonnäs och knaperstekt tofu

Tänk vad härligt att kunna njuta av en ljummen sallad även under hösten med några av årstidens primörer. Dijonmajonnäsen lyfter salladen mot en mer rustik nivå.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala rotfrukterna och skär dem i stavar. 
  3. Lägg stavarna på en ugnsplåt och ringla över Neutral olja och pudra över Örtsalt. Ställ in formen i mitten av ugnen i ca 40 min. 
  4. Koka Quinoan enl. anvisning på förpackningen, blanda sedan i 1-2 msk Ramslöksolja och rör om. 
  5. Skär tofun i små tärningar och snabbmarinera dem i Soja och Barbequesås, innan du steker dem på medelhet värme i Rapsolja. 
  6. När alla ingredienser är klara blandar du dem i en skål och serverar toppad med finklippt gräslök och dijonmajonnäs (som du enkelt gör genom att vispa ihop dijonsenap och majonnäs).

 

Receptet skapat av

Vi som driver  Farbror Grön heter Johannes och Theres. Vi äter mest vegetarisk mat och vi älskar att vara kreativa i köket. Tillsammans med våra två barn experimenterar och undersöker vi ständigt nya nivåer av matlagning, självhushåll, odling och bakning.

Besök gärna www.farbrorgron.blogspot.se