Meny
Lökpaj med kalamataoliver

Lökpaj med kalamataoliver

Hemma hos mig äts inget annat än kalamataoliver vilka är de absolut godaste! Vanligtvis hamnar de i en grekisk sallad men ibland dyker de även upp i andra rätter, som tex i denna god paj.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Gör pajdegen, tryck ut i en form, nagga och ställ kallt.
  2. Hacka löken och stek tills den blir mjuk, fast utan färg.
  3. Strimla de lättorkade tomaterna.
  4. Förgrädda pajskalet på 200 grader i 15 min.
  5. Fyll skalet med löken och tomaterna.
  6. Vispa ihop ost, ägg och grädde med salt och peppar.
  7. Häll över löken.
  8. Toppa med oliver och rödlök i tunna skivor. Grädda i ca 40 min.
  9. Servera med en stor och god sallad.

Receptet skapat av

Jag är en matglad dietiststudent vars hjärta klappar lite extra för naturlig mat som är god både för kropp och själ. Min filosofi är att frukt och grönt ska vara en större del av måltiden och inte bara ett tillbehör.