Meny
Lussekatter Supreme
  • Efterrätt , Bröd
  • >60 min
  • ca 30 st

Lussekatter Supreme

Ingredienser

Så här gör du

  1. Smula ner jästen i en bunke. Smält matfettet. Stöt saffranet med lite av sockret i en mortel. Rör ner saffranet i det smälta margarinet/smöret. Tillsätt sojamjölken och ljumma degspadet till ca 37˚C. 
  2. Rör ut jästen i lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, socker, Sour supreme och salt. Blanda ev. i russin. Arbeta i nästan allt vetemjöl och arbeta degen ca 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand. Strö lite mjöl över degen. Låt den jäsa under bakduk 30-45 minuter.
  3. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Knåda ev. i resten av mjölet. Baka ut degen till lussekatter. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk 30-45 minuter. Sätt ugnen på 225˚C.
  4. Pensla med uppvispat ägg.
  5. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter. Låt svalna på galler övertäckt med bakduk.

Receptet skapat av

Recept skapade och testade av oss på Kung Markatta.