Meny
Lyxig choklad- och fikonmüsli

Lyxig choklad- och fikonmüsli

Lyxa gärna till din frukost med denna underbara choklad- och fikonmüsli. Krispig och god med ingredienser som valnötter, kokos, fikon, kakao och chokladmandlar.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Fördela havregryn, hasselnötter, valnötter, kokosflingor och solrosfrön i en stor ugnssäker form. Blanda i kakao.
  3. Rör ihop rapsolja och lönnsirap och ringla detta över müsliblandningen. Krama ihop så att allt fördelas jämnt.
  4. Rosta müslin mitt i ugnen i ca 10 minuter, rör om några gånger under tiden så att det inte bränns vid.
  5. Tag ut müslin och låt den svalna.
  6. Skär fikonen i mindre bitar, halvera chokladmandlarna och blanda i müslin när den svalnat helt.
  7. Förvara müslin i en burk med lock.
Kung Markatta Apa
Toppa din favorityoghurt med müslin och njut!

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se