Meny
Macarons med hasselnöt och choklad

Macarons med hasselnöt och choklad

Tricket för att få till både krispig yta och seg mitt på macaroner är att först grädda kakorna några minuter på låg värme, för att sedan höja temperaturen och grädda ytterligare några minuter. Smaksättningen går att variera i all oändlighet, men den här kombon med hasselnöt och choklad är svårslagen! 

Ingredienser

 

*TIPS* Byt ut hälften av mandelmjölet i receptet mot hasselnötsmjöl för extra mycket hasselnötssmak. Görs enkelt genom att mixa/mala Kung Markatta hasselnötter till ett mjöl. 

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 100 grader och lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
  2. Sikta ner mandelmjöl, florsocker och kakao i en bunke/skål, tillsätt vaniljpulver och ställ åt sidan.
  3. I en annan skål, vispa äggvitan till ett hårt, vitt skum. Sikta ner kokossocker och fortsätt vispa till ett fast, lätt glansigt skum.
  4. Vänd försiktigt ner mandelblandningen med en slickepott och vänd bara precis så mycket som du behöver för att få en jämn och slät smet.
  5. Fyll en spritspåse med smeten (en vanlig plastpåse med avklippt hörn funkar precis lika bra!) och spritsa ut kakor stora som femkronor på den förberedda plåten.
  6. Grädda i mitten av ugnen i 5 minuter och ta sedan ut plåten, höj värmen till 190 grader (med kakorna kvar utanför ugnen medan den värms upp) och grädda sedan i ytterligare ≈7 minuter eller tills de börjar få lite färg.
  7. Låt svalna, helt, på galler.
  8. Bred ca 3/4 msk hasselnötskräm på hälften av kakorna och parar ihop med resterande kakor.
Kung Markatta Apa
Kung Markattas lena hasselnötskräm är perfekt ihop med de krispiga kakorna.

Receptet skapat av

Jag är en matglad tjej som varvar styrketräning med lek i köket. Sötsaker och bakverk i alla former har en speciell plats i mitt hjärta, och med väl valda ingredienser passar det mesta inte bara till fikat utan kan lika gärna intas till frukost! Hos mig är en fin kaka det bästa återhämtningsmålet efter ett tufft träningspass.

Besök gärna roethlisberger.se