Meny
Macarons med lime- och kolafyllning

Macarons med lime- och kolafyllning

Sommar-macarons! Visste du att världens godaste kolasås görs på bara två ingredienser? Rör sedan i rivet limeskal och du får en fantastiskt god, fräsch fyllning till dessa macaroner som har en lätt lila nyans tack vare en nypa blåbärspulver. 

Ingredienser

Så här gör du

Börja med kolafyllningen:

 1. Öppna kokosmjölken (utan att skaka först, så att du enkelt gröpa ur det översta lagret och hälla ut vätskan. OM innehållet redan är blandat funkar det ändå, det tar bara lite längre tid då vätskan helt enkelt ska koka bort i nästkommande steg)
 2. Rör ihop topp-lagret av kokosmjölken med agaven i en liten kastrull och låt koka upp.
 3. Sänk värmen och låt puttra ihop på låg värme, rör om då och då. Vätskan kommer reduceras och du kommer få en gyllene, härlig kolasås! Beroende på hur mycket vätska du fick med från kokosmjölksburken tar det lite olika lång tid, håll bara koll och rör om med jämna mellanrum tills du är nöjd med konsistensen (tänk tjock kolasås)
 4. Häll över kolasåsen i en burk och låt svalna helt. Om du gör kolasåsen i förväg förvarar du den i kylen.

Gör makaronerna:

 1. Sätt ugnen på 100 grader och lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
 2. Sikta ner mandelmjöl och florsocker i en bunke/skål, tillsätt vanilj- och blåbärspulver och ställ åt sidan.
 3. I en annan skål, vispa äggvitan till ett hårt, vitt skum. Sikta ner kokossocker och fortsätt vispa till ett fast, lätt glansigt skum.
 4. Vänd försiktigt ner mandelblandningen med en slickepott och vänd bara precis så mycket som du behöver för att få en jämn och slät smet.
 5. Fyll en spritspåse med smeten (en vanlig plastpåse med avklippt hörn funkar precis lika bra!) och spritsa ut kakor stora som femkronor på den förberedda plåten.
 6. Grädda i mitten av ugnen i 5 minuter och ta sedan ut plåten, höj värmen till 190 grader (med kakorna kvar utanför ugnen medan den värms upp) och grädda sedan i ytterligare ≈7 minuter eller tills de börjar få lite färg.
 7. Låt svalna, helt, på galler och rör under tiden ihop kolasås med limeskal.
 8. När kakorna svalnat, bred fyllning på hälften av dem och parar slutligen ihop med resterande kakor.
Kung Markatta Apa
Förbered gärna kolasåsen dagen innan och förvara i kylen!

Receptet skapat av

Jag är en matglad tjej som varvar styrketräning med lek i köket. Sötsaker och bakverk i alla former har en speciell plats i mitt hjärta, och med väl valda ingredienser passar det mesta inte bara till fikat utan kan lika gärna intas till frukost! Hos mig är en fin kaka det bästa återhämtningsmålet efter ett tufft träningspass.

Besök gärna roethlisberger.se