Meny
Mandelmarängtårta med hasselnötsgrädde, hallon & mango

Mandelmarängtårta med hasselnötsgrädde, hallon & mango

Denna enkla och goda tårta består av en mandelmarängbotten som är mjukseg med frasiga kanter och en härlig fyllning med hasselnötsgrädde, hallon och mango. Tårtan passar bra att servera som dessert eller som ett lyxigt fika.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa äggvitorna till ett skum och tillsätt sockret lite i taget. Vispa till en styv maräng och vänd försiktigt ner mandelmjöl och hackade mandlar.
  3. Grädda marängen i en springform (24 cm) med bakplåtspapper (smörj gärna kanterna) alternativt på en bakplåtspappersklädd plåt i cirka 20 minuter.
  4. Tag ut och låt svalna helt innan fyllningen läggs på. 
  5. Vispa grädden först lite och tillsätt hasselnötskrämen. Vispa sedan ihop och fördela över mandelmarängen.
  6. Toppa med hallon, mango och garnera med citronmeliss.
  7. Servera direkt.

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se