
Mandelmums med citron
Härliga mandelmumsbitar med allt nyttigt nötter kan erbjuda. En otroligt lätt kaka att baka som inte lämnar efter sig så mycket disk och stök. Det rivna citronskalet ger de det där lite extra!
Ingredienser
- 500 g mandelmassa
- (för tips på hemmagjord ekologisk mandelmassa besök gärna mattalibanen)
- 200 g Kung Markatta Rårörsocker
- 2 ekologiska citroner
- 1 äggvita
- 2-3 dl florsocker
- 1 tsk vaniljpulver
- 200 g Kung Markatta Hasselnötter, rivna eller grovhackade är en smaksak.
Så här gör du
- Sätt ugnen på 200 grader
- Riv mandelmassan på det grova på ett rivjärn, citronerna på det fina och hasselnötterna i en mandelkvarn eller hacka dem grovt eller fint.
- Tillsätt rårörsocker, vaniljpulver och äggvita och knåda till en smidig deg.
- Forma bollar nästan lika stora som golfbollar och rulla dem i florsocker.
- Lägg sedan ut dem på en bakpappersbeklädd plåt och grädda dem i mitten av ugnen i ca 15-20 min.
- Pass på så att de är inne tillräckligt länge i ugnen så att de spricker upp och blir snygga men akta dig samtidigt så att de inte är inne för länge så att undersidan blir bränd och ger en otrevlig bismak!