Meny
Mandelmums med citron

Mandelmums med citron

Härliga mandelmumsbitar med allt nyttigt nötter kan erbjuda. En otroligt lätt kaka att baka som inte lämnar efter sig så mycket disk och stök. Det rivna citronskalet ger de det där lite extra!

Ingredienser

 

 

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Riv mandelmassan på det grova på ett rivjärn, citronerna på det fina och hasselnötterna i en mandelkvarn eller hacka dem grovt eller fint.
  3. Tillsätt rårörsocker, vaniljpulver och äggvita och knåda till en smidig deg.
  4. Forma bollar nästan lika stora som golfbollar och rulla dem i florsocker.
  5. Lägg sedan ut dem på en bakpappersbeklädd plåt och grädda dem i mitten av ugnen i ca 15-20 min.
  6. Pass på så att de är inne tillräckligt länge i ugnen så att de spricker upp och blir snygga men akta dig samtidigt så att de inte är inne för länge så att undersidan blir bränd och ger en otrevlig bismak!
Kung Markatta Apa
Det rivna citronskalet i mandelmumsen ger de det där lite extra!

Receptet skapat av

Vi som driver  Farbror Grön heter Johannes och Theres. Vi äter mest vegetarisk mat och vi älskar att vara kreativa i köket. Tillsammans med våra två barn experimenterar och undersöker vi ständigt nya nivåer av matlagning, självhushåll, odling och bakning.

Besök gärna www.farbrorgron.blogspot.se