Meny
Mandelplättar med apelsin och blåbär

Mandelplättar med apelsin och blåbär

Finns det något bättre till söndagsbrunchen än nystekta plättar med sirap ringlad över? Dessa är dessutom glutenfria och sirapen har en frisk twist med blåbär och apelsin - dina smaklökar kommer att tacka dig!

Ingredienser

Så här gör du

Sirap:

  1. Koka upp kokossocker, vatten och apelsinsaft i en kastrull. Låt koka i 2-3 minuter tills sirapen har tjocknat.
  2. Tag kastrullen av värmen och tillsätt blåbär.
  3. Låt sirapen svalna innan servering. 

Plättar:

  1. Lägg alla ingredienser till pannkakorna i en bunke. Blanda tills smeten är jämn.
  2. Värm en stekpanna med kokosolja.
  3. Häll lite smet i pannan och stek på medeltemperatur tills det kommer luftbubblor på ovansidan (ca 2 minuter). Vänd plätten försiktigt och stek ytterligare i ca ½ minut.
  4. Fortsätt på samma sätt med resten av smeten.

Servera plättarna med apelsin- och blåbärssirap och lite rivet apelsinskal på toppen. För extra crunch - toppa med en näve Kung Markatta Kakaonibs!

Receptet skapat av

Mette arbetar som kock, mat- och hälsoförfattare samt matstylist - och älskar det!

Fotograf: Malin Lauterbach

Besök gärna https://www.instagram.com/mettehelbak