Meny
Mandelscones med chiafrön
  • Frukost & Mellanmål , Bröd
  • 30 min
  • 8 st

Mandelscones med chiafrön

Att baka scones är verkligen ett enkelt och snabbt sätt att få njuta av nybakt. Dessa scones är bakade på mandelmjöl och innehåller också chiafrön. Perfekta att servera till frukosten eller testunden.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda mandelmjöl, salt, fiberhusk och bakpulver i en skål.
  3. Tillsätt smöret i tärningar och fördela till en smulig massa med en gaffel eller i matberedare.
  4. Tillsätt havredryck, mandeldryck eller mjölk, ägg samt chiafrön.
  5. Klicka ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt till två runda kakor, toppa med pumpafrön och grädda mitt i ugnen i ca 10-15 minuter. 

Observera att det inte direkt blir en deg, utan mer en smet. I ugnen tar smeten ihop och resultatet blir fina scones!

Kung Markatta Apa
Observera att det inte direkt blir en deg, utan mer en smet. I ugnen tar smeten ihop och resultatet blir fina scones!

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se