Meny
Mango- & kokosnötssmoothie med sötpotatispuré

Mango- & kokosnötssmoothie med sötpotatispuré

Mycket kokossmak, mycket mangosmak och en hint av lime. Om du föredrar tjocka och mättande smoothies är kokosmjölet ett utmärkt sätt att få en mer fiberrik och krämig konsistens. Dessutom smakar den ännu mer tropisk semester!

Ingredienser

Så här gör du

  1. Låt mangobitarna tina en liten stund. Mixa i en blender tillsammans med sötpotatispurén och dadlarna tills du får en slät/grynig massa.
  2. Tillsätt kokosmjölk och lime och kör i någon minut.
  3. Tillsätt hampapulver, kokosmjöl och hälften av vattnet och kör i ytterligare någon minut.
  4. Späd ut smoothien med det återstående vattnet. (Använd eventuellt mer eller mindre vatten efter tycke och smak.)

*Sötpotatispuré:

  1. Gör ett stort snitt i mitten av sötpotatisen och rosta den med skalet på i ca 1 timme på 200°.
  2. Låt potatisen svalna, dra loss skalet och mixa slät. Tillsätt eventuellt vatten, lite i taget.
  3. Rosta gärna flera potatisar samtidigt och frys in purén i mindre portioner som enkelt kan plockas fram vid behov.
  4. Om man har ont om tid kan man även ångkoka sötpotatisen. Då behöver du skala den, skära den i mindre kuber och ångkoka i ca 15 min.
  5. Mixa därefter.

Tips!  Om du använder dig av färsk mango byt ut en del av vattnet mot isbitar så att smoothien blir tillräckligt kall.

Kung Markatta Apa
Fylld med vitaminer, mineraler och fibrer - ett perfekt mellanmål! Kan förvaras i kylen i några dagar.

Receptet skapat av

Mat och näringslära har alltid varit min stora passion vid sidan om arkitektur. Uppväxt i Kalifornien lärde jag mig tidigt att uppskatta god och hälsosam mat baserat på färska och naturliga råvaror. Jag älskar att experimentera och upptäcka nya smaker i köket och min strävan är att på ett lustfyllt sätt utforska enkel, god och hälsosam kokkonst för stora och små.

Besök gärna lillamatderiven.blogspot.se