Meny
Marias bönbiffar
  • Huvudrätt , Biffar
  • 30 min
  • 4 portioner

Marias bönbiffar

Vegetariska smakrika bönbiffar på borlotti- och svarta bönor. Använd bönor på burk så fixar du snabbt en grön middag!

Ingredienser

Så här gör du

  1. Finhacka gul lök, vitlök och lägg i en bunke tillsammans med avrunna borlottibönor.
  2. Krydda ganska kraftigt med havssalt, chili och koriander.
  3. Riv ned parmesanen, klicka i senapen och lägg i havregrynen.
  4. Mixa med stavmixer till ganska slät konsistens.
  5. Blanda i avrunna svarta bönor, en liten riven morot och ett ägg (kan uteslutas).
  6. Låt svälla i ca 10 minuter.
  7. Forma små biffar (blöt gärna händerna emellanåt, så fastnar det inte så lätt) och stek i rapsolja på medelvärme.

Serveras t.ex. i pitabröd, med sallad, tomater och vitlökssås (tzatziki,).

Receptet skapat av

Recept skapade och testade av oss på Kung Markatta.