Meny
Mhamara/Libanesisk paprikaröra

Mhamara/Libanesisk paprikaröra

En underbar, smakrik paprikaröra som fungerar som tillbehör till många olika maträtter. Perfekt till grillade vegoburgare. Originalet görs med valnötter, men den här är baserad på mandlar och ger en lite mildare smak.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Skålla mandlarna och pilla bort skalen.
  2. Fiska upp paprikorna ur oljan och blanda med mandlarna och en nypa salt i en skål.
  3. Kör med stavmixer till lagom konsistens. Spä ev röran med lite av paprikaolja.


    Tips! Oljan som paprikorna ligger i kan med fördel sparas och användas som krydda. Använd t ex till tomatsåser och dippsåser eller stek lök i den - underbart gott!

Receptet skapat av

Vi som driver  Farbror Grön heter Johannes och Theres. Vi äter mest vegetarisk mat och vi älskar att vara kreativa i köket. Tillsammans med våra två barn experimenterar och undersöker vi ständigt nya nivåer av matlagning, självhushåll, odling och bakning.

Besök gärna www.farbrorgron.blogspot.se