Meny
Minipåsktårta med frukt och choklad

Minipåsktårta med frukt och choklad

Söt påsktårta i miniformat. Toppingen kan varieras på många olika sätt med tex. frukter, bär eller påskgodis.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Mixa valnötter, solrosfrön, sötmandel, russin, aprikoser, kakao och salt i en mixer eller matberedare.
  2. Tillsätt juice och mixa ihop till en fast smet.
  3. Tryck ut smeten i portionsformar med löstagbar botten (ca 10 cm i diameter), låt stelna i frysen ca 30 minuter.
  4. Lyft ur bottnarna från formarna och lägg upp på assietter, toppa med vispad grädde, banan, apelsin och mörk choklad.
Kung Markatta Apa
En tårtbotten som går bra att förbereda och förvara i frysen tills det är dags för servering.

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se