Meny
Mjuk mandelpepparkaka med lingon

Mjuk mandelpepparkaka med lingon

En glutenfri mandelpepparkaka som med sin juliga kryddning och smakbrytning av syrliga lingon passar utmärkt till glöggmyset eller adventsfikat. En kaka att njuta många gånger om i december!

Ingredienser

  • 4 dl Kung Markatta mandelmjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen nejlika
  • 2 ekologiska ägg
  • 2 ½ dl mandelmjölk
  • ½ dl Kung Markatta lönnsirap
  • 100 g smör, smält
  • 1 dl frysta lingon
  • (eventuellt vaniljsocker + lingon till garnering)

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj noga en sockerkaksform med smör.
  3. Blanda alla torra ingredienser i en skål och tillsätt sedan ägg, mandelmjölk, lönnsirap och smör. Blanda allt väl och vänd till sist ner lingonen.
  4. Häll upp smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca 40-45 minuter.
  5. Låt svalna helt innan du vänder ur den ur formen. Du kan även känna försiktigt längs kanterna med en kniv innan, så att den släpper från kanterna.
  6. Pudra gärna över lite vaniljsocker samt garnera med lingon. 
Kung Markatta Apa
Tips! Kakan gör sig allra bäst när den fått svalna helt och bakas med fördel dagen innan den ska serveras.

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se