Meny
Mormors rieska!

Mormors rieska!

Rieska gjord på risgrynsgröt och hirs passar fint att servera istället för bröd, till frukost eller som mellis nu runt jul.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Koka upp mjölken tillsammans med grötris och hirs.
  2. Tillsätt saltet och låt småputtra under lock tills grötkonsistens fås, ungefär 30-40 minuter.
  3. Rör ner smör och ägg.
  4. Häll ut smeten på en plåt (lite högre kanter) med bakplåtspapper.
  5. Grädda i 225 grader i 30 minuter eller tills rieskan fått fin färg.

Rieska är som allra godast ljummen eller när den fått svalna. Serveras förslagsvis tillsammans med äggsmör (finhackat kokt ägg, smör och keso).

Receptet skapat av

Jag är en nutritionist/näringsfysiolog som brinner för matlagning. Gillar farmors klassiska recept såväl som att hitta på nya egna. Hjärtat klappar lite extra för mat som går att hämta alldeles gratis i naturen.

Besök gärna www.pickipicki.se