Meny
Morotscouscous

Morotscouscous

Detta är en supergod variant av couscous med stekta morotstärningar, citron & persilja.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Skala morötterna och skär dem i fina tärningar. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs morötterna tills de blivit lagom mjuka, salta och peppra.
  2. Ställ morötterna åt sidan och börja med cous-cousen.
  3. Koka upp vatten och buljongtärning och häll den kokande buljongen över couscousen. Lägg på lock och låt svälla ca 20 minuter.
  4. ”Lufta” couscousen med gaffel och blanda ner persilja, citron och rapsolja.
  5. Vänd ner morötterna i couscousen och smaka av med salt och peppar.
Kung Markatta Apa
Servera som en varm sallad eller som ett tillbehör till stekt lax eller tofu

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se