Meny
Morotssoppa med kokos och chilirostade krutonger
  • Huvudrätt , Soppor
  • 30 min
  • 4 portioner

Morotssoppa med kokos och chilirostade krutonger

Härligt krämig morotssoppa med kokosgrädde. Sting och crunch får du genom de chilirostade krutongerna!

Ingredienser

Så här gör du

  1. Skala och skiva morötter.
  2. Ansa purjolök och hacka den. Skala och hacka lök.
  3. Hetta upp kokosolja i en kastrull och fräs morötter, purjo och lök några minuter under omrörning.
  4. Tillsätt buljong och vatten och låt soppan koka ca 15 minuter eller tills morötterna känns mjuka.
  5. Mixa sedan soppan med stavmixer.
  6. Tillsätt limesaft, sambal oelek och kokosgrädde, värm upp soppan. Smaka eventuellt av med mer salt.
  7. Toppa soppan med chilirostade krutonger vid servering.
  8. Skär brödet i tärningar. Hetta upp olja i en stekpanna och rosta brödet tills det blivit knaprigt. Smaka av med flingsalt och chilikrydda.

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se