Meny
Mustig böngryta med couscous

Mustig böngryta med couscous

Lättlagad och snabb böngryta som flörtar med det nordafrikanska köket. Toppad med knaperstekt zucchini är detta en matig gryta för den vegetariska familjen!

Ingredienser

Så här gör du

  1. Häll krossade tomater, pressad vitlök, vatten, buljong, ramslöksolja, råsocker och tomatpuré i en tjockbottnad kastrull eller gryta. 
  2. Rör om ordentligt, koka upp, sänk värmen och låt sjuda i ca 10 minuter. 
  3. Häll därefter ner bönorna och låt det småsjuda ytterligare 10 - 15 min, rör om då och då. 
  4. Koka upp 5 dl saltat vatten. Lägg couscousen i en kastrull med lock och slå över det kokande vattnet, lägg på locket och låt stå och svälla i 20 min. När couscousen är klar så rör ner olivoljan och blanda om. 
  5. Klyfta upp zucchinin samtidigt som couscousen står och sväller. Stek den i olja så att den får yta, örtsalta och toppa grytan med vid servering.
Kung Markatta Apa
Minst lika god i matlådan dagen efter då smakerna fått stå och dra till sig ännu mer!

Receptet skapat av

Vi som driver  Farbror Grön heter Johannes och Theres. Vi äter mest vegetarisk mat och vi älskar att vara kreativa i köket. Tillsammans med våra två barn experimenterar och undersöker vi ständigt nya nivåer av matlagning, självhushåll, odling och bakning.

Besök gärna www.farbrorgron.blogspot.se