Meny
Mustig currytofugryta med kokosmjölk, broccoli och sötpotatis

Mustig currytofugryta med kokosmjölk, broccoli och sötpotatis

En mustig currytofugryta med kokosmjölk, broccoli, sötpotatis och umamibuljong. Här serverad med kokt korn, rostade sesamfrön och belugalinser.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Skala sötpotatisen och dela den i fyra bitar på längden och skär upp den i i 2-3 mm tjocka bitar.
  2. Skär loss alla broccolibuketterna och dela de största, skiva upp broccolistocken i 0,5 cm tjocka skivor.
  3. Häll ner kokosmjölken i en kastrull och lägg i sötpotatisen, broccolin, buljongen, curryn och chilisåsen.
  4. Låt allt koka under omrörning på medelvärme i ca 10 min.
  5. Skär tofublocket i lagom stora bitar och lägg ner i grytan och låt alla ingredienser småputtra i 2-3 min. Servera grytan med ris eller som här matkorn och belugalinser.
  6. Rosta sesamfrön: Sätt en gjutjärnsstekpanna på högsta värmen på spisen och lägg ner 1-2 dl sesamfrön i pannan. Rör konstant runt bland sesamfröna med en träslev tills de har fått en mörkare yta och häll upp dem i en skål och låt svalna. 

Receptet skapat av

Vi som driver  Farbror Grön heter Johannes och Theres. Vi äter mest vegetarisk mat och vi älskar att vara kreativa i köket. Tillsammans med våra två barn experimenterar och undersöker vi ständigt nya nivåer av matlagning, självhushåll, odling och bakning.

Besök gärna www.farbrorgron.blogspot.se