Meny
No bake Granolabars

No bake Granolabars

Med Kung Markattas granola blir det enkelt att slänga ihop läckra granola-bars som passar till frukost, eftermiddagsmellis eller snabb energi innan/efter träning.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Kärna ur dadlarna, lägg i en bunke och mixa till en söt puré med stavmixer.
  2. Smält ihop mandelsmör och honung (några sekunder i micron eller i en liten kastrull) och häll ner över dadel-purén. Mixa snabbt igen, bara så det blandas.
  3. Se till att skrapa loss det ”kladd” som fastnat i stavmixern (OBS dra först ut sladden..!) och rör sedan med en sked ner blåbärspulver, en nypa salt och chiafrön i bunken. Du kommer få som en ”klump” och det är helt rätt, som det ska vara!
  4. Slutligen, rör ner granolan och arbeta ihop allting. Det är enklast att använda händerna här. Tryck ut till en rektangel på ett bakplåtspapper som du lagt på något plant; en tallrik, en skärbräda eller bara ett plastlock.
  5. Låt stå i kylen minst någon timme, men helst över natten, och skär sedan i bitar.

Receptet skapat av

Jag är en matglad tjej som varvar styrketräning med lek i köket. Sötsaker och bakverk i alla former har en speciell plats i mitt hjärta, och med väl valda ingredienser passar det mesta inte bara till fikat utan kan lika gärna intas till frukost! Hos mig är en fin kaka det bästa återhämtningsmålet efter ett tufft träningspass.

Besök gärna roethlisberger.se