Meny
Nöt- och fruktfyllda kanelbullar

Nöt- och fruktfyllda kanelbullar

Baka dina kanelbullar med extra fyllning av nötter och torkad frukt! Bullarna blir lite krispiga inuti av nötterna och lagom söta av frukten.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Gör vetedegen.
  2. Hacka nötter och torkad frukt.
  3. När degen har jäst, baka ut på mjölat bord och dela i två bitar.
  4. Kavla ut i en rektangel, bred på smör, strö över socker, kanel, kardemumma, nötter och torkad frukt.
  5. Rulla ihop till en rulle och skär i bitar.
  6. Gör likadant med den andra degbiten.
  7. Lägg på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa under duk i ca 30 minuter.
  8. Pensla med vispat ägg.
  9. Grädda i ugnen enligt vetedegsreceptet.
  10. Under tiden vispar du ihop florsocker, vaniljpulver och vatten.
  11. Låt bullarna svalna och häll sedan över lite glasyr.
Kung Markatta Apa
Vetedeg? Titta på baksidan av mjölpaketet, annars har du säkert redan ett favoritrecept!

Receptet skapat av

Jag är en matglad dietiststudent vars hjärta klappar lite extra för naturlig mat som är god både för kropp och själ. Min filosofi är att frukt och grönt ska vara en större del av måltiden och inte bara ett tillbehör.